Wie zijn toch die Nederlanders, die in één keer zeventien Viper robots bestelden? En wat gaan ze er in vredesnaam mee doen? Dat was ongeveer de gedachte van de directieleden van Omron, een Japanse specialist in industriële automatisering. Het antwoord: met de Omron Viper robots gaan we drie geweldige uitdagingen aan.
We kochten de robots namelijk voor Origami, Flip en POP. Drie totaal verschillende projecten, die één gemene deler hebben: er was geen standaard oplossing voor beschikbaar. En dus bedacht ons Vetico Innovation Center drie keer een Customer Centric Solution, waar nieuwe, unieke automatisering een centrale rol in speelt. Robotisering in dit geval.
Origami
Een van onze klanten, een A-merk in persoonlijke verzorging en luxe cosmetica, wil geschenkverpakkingen op origami-achtige wijze inpakken. Maar ja, een business case met 140 paar handjes aan de lijn… die haalt het daglicht niet. Een combinatie van robot-celtechniek en mechanische automatisering is wél geschikt.
POP
Project POP doen we voor de wereldwijde marktleider in chocolade. POP betreft het verpakken van een product met een relatief laag startvolume, maar met een stevige opschaalpotentie. Via een robot-celprincipe, waarbij in iedere cel één robot actief is met één specifieke (inpak)taak, kunnen we aan de vraag voldoen. En is de vraag: meer volume? Dan is het antwoord: meer robotcellen.
Flip
Project Flip is voor dezelfde opdrachtgever als project POP. Een nieuw product (met een hoog startvolume) gaan we inpakken in een tweedelige doos. In dit geval voeren de robots meerdere handelingen uit, waardoor het robot-celprincipe niet geschikt is. Hier kiezen we voor een in-lijn-opstelling waarin meerdere robots specifieke taken uitvoeren.
Gecombineerde krachten
Samen met Omron en solution partner B Electrical Engineering creëren we innovatieve automatisering die de krachten van mens en technologie combineert. En daar zijn we trots op! Niet alleen wij, ook onze partners. Sylvie van de Weghe, sales manager bij Omron, verwoordt het zo: “We willen graag onze innovatieve technologie implementeren bij partners die de kennis, kunde en tools hebben om er hun processen mee te perfectioneren.”
Technologische roadmap
Ook Guy Beyens, business manager bij B Electrical Engineering, is enthousiast over de driehoekssamenwerking. Guy is een belangrijke system integrator voor Omron, en daarnaast is hij al meer dan twintig jaar een van onze externe software engineers. Zo pakken we allemaal onze rol in het geheel. Omron als leverancier van nieuwe technologieën, en Guy als software architect, die de Omron-technologie naadloos verenigt met onze eigen technologische roadmap.
Technologie versus robotisering
Samengevat: de komst van de Omron Viper robots met nieuwe integrated controller onderstreept onze strategie voor de toekomst. Daarin blijven we innovatieve productieoplossingen bouwen, met een perfecte balans tussen mens en techniek. Onze droom: een fabriek waarin we de factor technologie geheel vervangen door robotisering.
Lees verder in deze blogserie over de Omron Viper robots:
> Blog: De eeuwige puzzel van Vetico Innovation Center
> Blog: Origami: uitdagend project vol X-factoren
> Blog: POP: niet sneller, wél efficiënter (en dus toch sneller)