Bij Vetipak doen we graag iets voor een ander. Daarom besloten we onlangs om een samenwerking aan te gaan met Stichting Hulphond: we hebben hulphond Packy geadopteerd. En onze hulp is meer dan welkom, vertelt manager Sponsoring Pieter Blickman.
Waarom is Hulphond-Vetipak een goede match?
“We zijn altijd blij met steun van maatschappelijk georiënteerde, sterke bedrijven. Vetipak is daar een goed voorbeeld van. We voelden vanaf het eerste moment dat de Vetipak-medewerkers een intrinsieke motivatie te hebben om anderen te helpen. Mark van der Burgt bijvoorbeeld, kwam speciaal met zijn gezin bij ons langs om kennis te maken.”
Hoe belangrijk is de samenwerking met bedrijven voor jullie?
“We ontvangen geen subsidies, we zijn compleet afhankelijk van de bedrijven en organisaties die ons steunen. Zij maken het mogelijk dat wij ons werk kunnen doen: mensen helpen met een lichamelijke of geestelijke zorgvraag, zowel kinderen, volwassenen als ouderen.”
Wat voor hulpvragen kunnen dat zijn?
“We leiden hulphonden op voor vier doelgroepen: mensen in een rolstoel, mensen met epilepsie, kinderen met een geestelijke zorgvraag en volwassenen met een trauma. Ieder traject is maatwerk en dus kostbaar: het kost zo’n acht miljoen euro per jaar om circa duizend mensen te kunnen helpen.”
toeverlaat waar je 24/7 op kunt rekenen”
Wat betekent een hulphond voor hen?
“Een hulphond maakt vaak écht een verschil. We kennen allemaal de hulphonden die helpen in het huishouden. Maar onze honden kunnen veel meer. Zoals bijvoorbeeld tijdens een therapeutische interventie met een ‘uitbehandelde’ jongere: vaak kan een hulphond tóch een deurtje openen. Daarnaast is een hulphond een maatje, een steun en toeverlaat waar je 24/7 op kunt rekenen.”
Hoe ziet Packy’s toekomst eruit?
“Packy is geplaatst bij iemand met een lichamelijke beperking, die in een rolstoel zit. Door te ondersteunen bij alledaagse handelingen kan Packy zijn nieuwe baasje een enorm stuk vrijheid geven. Wist je dat hulphonden zoals Packy tot wel zeventig vaardigheden kunnen leren? Trouwens, ook Packy heeft geluk, want zijn nieuwe baasje woont in een zorgcentrum middenin de duinen. Dus aan beweging geen gebrek de komende jaren!”