Over Vetico Medical

Op één staat
overduidelijk: kwaliteit

We ontwerpen en produceren medische slangsystemen en swabs op maat, altijd onder CE-certificering (die van jou of die van ons). Die producten assembleren en verpakken we vervolgens steriel in onze cleanroom (Klasse 7). Flexibiliteit en klantgerichtheid zijn daarbij belangrijk, maar op één staat overduidelijk: kwaliteit.

Met ECM Europe, a Vetico company, zijn we al sinds 1992 actief in de wereld van medische hulpmiddelen. Dat heeft ons een schat aan ervaring en specialistische kennis opgeleverd. Of zoals we het zelf zeggen: in ECM vind je – letterlijk – een partner voor het leven.

Medical experience

Zorg voor jouw product

CE-certificering

Volgens MDD-richtlijnen
(en binnenkort MDR)

Als legal manufacturer voldoen we aan alle MDD-richtlijnen (Medical Device Directive). Onze producten verschijnen dus met CE-certificaat op de markt, waarmee we de veiligheid van patiënten garanderen. Binnenkort voldoen we bovendien als een van de eerste producenten aan de nieuwe richtlijnen van de MDR (Medical Device Regulation). Voor onze swabs geldt dat al.

Met het CE-certificaat krijg je als opdrachtgever een officiële CE-goedkeuring. Voor nu onder MDD (93/42/EEG) en dus snel onder MDR (90/385/EEG). Goed om te weten: we kunnen ook onder je eigen certificering produceren.

Vetico’s Innocation Center

De juiste balans tussen
mens en techniek

Met hulp van het Innovation Center gaan we altijd voor de optimale balans tussen mens en techniek. Ook voor ECM onderzoeken we continu hoe we de productie van tubes en swabs kunnen automatiseren, zéker bij grote volumes en de minder complexe sets. Bijkomend voordeel van mechanisering of robotisering – naast een efficiënter proces: de kwaliteit wordt hierdoor nog constanter.

Vanuit het Innovation Center denken we ook mee over materiaalkeuzes en productontwerpen.

Innovation Center